Nieuwe bijbelstudiegroep Driebergen

In november is Hart van Homo’s in Driebergen een nieuwe bijbelstudiegroep gestart voor jongeren tot ca. 30 jaar. Als je interesse hebt om mee te doen, stuur dan een mail naar Herman van Wijngaarden. De groep komt in principe elke vierde vrijdag van de maand bij elkaar komen. Die van 30 november is verschoven naar zaterdag 8 december. 

De foto bij dit artikel is niet genomen op een HvH-bijbelstudiegroep, maar geeft wel iets weer van de sfeer die er doorgaans is – naast dat we natuurlijk serieus nadenken over het geloof, in relatie tot ons homo-zijn.

De groep is de vierde die gehouden wordt in Driebergen. Op dit moment draait er ook een in Nieuw-Lekkerland (jongeren) en Rhenen (ouderen, vanaf 30 jaar). Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, start er een jongerenkring in de Betuwe (regio Veenendaal-Arnhem). Behalve voor de kring in Nieuw-Lekkerland kun je je voor de andere kringen eveneens aanmelden bij Herman van Wijngaarden (herman@hartvanhomos.nl). Deelname is gratis.

Ontmoeting
Doel van een bijbelstudiegroep is ontmoeting en groeien in geloof, steeds rond een bepaald bijbelgedeelte. Voor deze avonden is een serie van tien bijbelstudies geschreven (zie onder). Het is géén bijbelstudieserie over homoseksualiteit, maar een bijbelstudieserie over basics van het geloof, toegespitst op homoseksuele jongeren. We willen met elkaar nadenken over wat geloven (juist) voor ons betekent.

Eigen ‘kleur’
De onderwerpen zijn (op één na) dus allemaal onderwerpen die voor iedere christen belangrijk zijn, zoals: hoe kijkt God naar ons, hoe gaan we om met de zonde in ons leven, en wat betekent het om discipel van Jezus te zijn? Alleen, de manier waarop we ons deze onderwerpen eigen proberen te maken, kan voor homo’s wel een eigen ‘kleur’ krijgen.

De gesprekken zullen daarom in eerste instantie vooral gaan over het geloof in het algemeen: wat betekent dat voor jou? Van dááruit trekken we lijnen naar homoseksualiteit – en niet andersom. Je bent in de eerste plaats christen, je homo-zijn komt op de tweede (of derde…) plaats.

Elke maand
De bijbelstudies worden elke maand gehouden.

De avonden in Driebergen worden geleid door Herman van Wijngaarden, die ook de bijbelstudies geschreven heeft.
De andere groepen worden geleid door jongeren die eerder zelf hebben meegedaan met een bijbelstudiegroep, of door een oudere ervaringsdeskundige.

OVERZICHT BIJBELSTUDIES

  Titel Thema Bijbelgedeelte
1 ‘Goed dat je er bent’ Hoe kijkt God naar ons? Psalm 139:1-24
2 ‘Focus op God’ Hoe kijken wij naar God? Psalm 16
3 ‘Spiegel’ De zonde in ons leven Genesis 3:1-15
4 ‘Leven door de Geest’ De vrucht van de Geest Galaten 5:16-26
5 ‘Hoe belangrijk is seks?’ Seksualiteit en onthouding 1 Korinthe 7:1-9
6 ‘Beste Paulus…’ Homoseksualiteit Romeinen 1:18-32
7 ‘Vriendschap’ Het belang van vriendschap Prediker 4:9-12
8 ‘Born (t)his way’ Navolging Markus 8:31, 34-38
9 ‘We horen er allemaal bij’ De plaats in de gemeente 1 Korinthe 12:12-27
10 ‘Hoe hou je het vol?’ Volharding Romeinen 8:28-39