Vijf bijbelstudiegroepen HvH

Hart van Homo’s verzorgt op vijf verschillende plekken een bijbelstudiegroep: vier voor jongeren tot 30 jaar en één voor de leeftijdsgroep daarboven. Als je interesse hebt om mee te doen, stuur dan een mail naar Herman van Wijngaarden. Deelname is gratis. Lees hier een kort interview over de bijbelstudiegroepen in EO’s Visie.

Jongerengroepen
De jongerengroepen worden bij gebleken belangstelling aangeboden in:
Nieuw-Lekkerland, onder leiding van jongeren die eerder zelf een kring hebben gevolgd. Deze groep komt elke derde vrijdagavond van de maand bij elkaar.
De Betuwe (regioVeenendaal-Arnhem), eveneens geleid door jongeren. Exacte plaats en avond zijn nog niet vastgesteld.
Driebergen, onder leiding van Herman van Wijngaarden. Deze kring komt maandelijks op een vrijdagavond bij elkaar en is februari 2020 begonnen. Instromen is nog mogelijk.
Kampen, onder leiding van Herman van Wijngaarden. Deze kring is eind 2019 begonnen. Instromen is nog mogelijk.

Ouderengroepen (30+)
Rhenen, onder leiding van een oudere ervaringsdeskundige.
– Lelystad: hier is recent een ouderengroep gestart die weliswaar niet onder verantwoordelijkheid van Hart van Homo’s valt, maar wel met het HvH-materiaal werkt.

Ontmoeting
Doel van een bijbelstudiegroep is ontmoeting en groeien in geloof, steeds rond een bepaald bijbelgedeelte. Voor deze avonden is een serie van tien bijbelstudies geschreven (zie onder). Het is géén bijbelstudieserie over homoseksualiteit, maar een bijbelstudieserie over basics van het geloof, toegespitst op homoseksuele jongeren (of ouderen). We willen met elkaar nadenken over wat geloven (juist) voor ons betekent.

Eigen ‘kleur’
De onderwerpen zijn (op één na) dus allemaal onderwerpen die voor iedere christen belangrijk zijn, zoals: hoe kijkt God naar ons, hoe gaan we om met de zonde in ons leven, en wat betekent het om discipel van Jezus te zijn? Alleen, de manier waarop we ons deze onderwerpen eigen proberen te maken, kan voor homo’s wel een eigen ‘kleur’ krijgen.

De gesprekken zullen daarom in eerste instantie vooral gaan over het geloof in het algemeen: wat betekent dat voor jou? Van dááruit trekken we lijnen naar homoseksualiteit – en niet andersom. Je bent in de eerste plaats christen, je homo-zijn komt op de tweede (of derde…) plaats.

Elke maand
De bijbelstudies worden elke maand gehouden.

OVERZICHT BIJBELSTUDIES

  Titel Thema Bijbelgedeelte
1 ‘Goed dat je er bent’ Hoe kijkt God naar ons? Psalm 139:1-24
2 ‘Focus op God’ Hoe kijken wij naar God? Psalm 16
3 ‘Spiegel’ De zonde in ons leven Genesis 3:1-15
4 ‘Leven door de Geest’ De vrucht van de Geest Galaten 5:16-26
5 ‘Hoe belangrijk is seks?’ Seksualiteit en onthouding 1 Korinthe 7:1-9
6 ‘Wat zou Jezus ervan vinden?’ Homoseksualiteit Mattheüs 19:3-12 en Romeinen 1:18-32
7 ‘Vriendschap’ Het belang van vriendschap Prediker 4:9-12
8 ‘Born (t)his way’ Navolging Markus 8:31, 34-38
9 ‘We horen er allemaal bij’ De plaats in de gemeente 1 Korinthe 12:12-27
10 ‘Hoe hou je het vol?’ Volharding Romeinen 8:28-39