Zes posters

Op haar ontmoetingsdag van zaterdag 7 oktober heeft Hart van Homo’s zes nieuwe posters gepresenteerd – om op te hangen in de hal van de kerk, in de jeugdruimte, in scholen of waar dan ook. Ze zijn samen te bestellen voor € 15,- (incl. verzendkosten).

U kunt de posters (42 x 30 cm) bestellen met dit formulier.

In workshops tijdens de ontmoetingsdag bleek dat jongeren weinig signalen opvangen waaruit blijkt dat de kerk van hun bestaan afweet. Er is vaak het signaal van het stilzwijgen: ‘We doen net alsof ‘het’ niet bestaat; alsof jullie niet bestaan.’ Tijdens de workshop ‘pastoraat aan homoseksuele jongeren’ is dan ook opgeroepen om signalen uit te zenden die duidelijk maken dat de kerk homoseksuele jongeren in het vizier heeft – of in het vizier wil krijgen. De posters willen daarbij helpen.

Twee manieren
De teksten van de poster zijn aan de ene kant heel neutraal, juist ook omdat je ze op twee manieren kunt lezen. Maar daardoor dwingen ze ook een reactie af: hoe is het eigenlijk onder ons? Als een jongere in onze gemeente homo blijkt te zijn, is er dan (n)iemand die hem ziet staan?
Hoewel de posters niet in de eerste plaats zijn bedoeld als reclame voor Hart van Homo’s, staat er wel – in kleine letters – een verwijzing naar de website van de stichting op. Homoseksuele jongeren vinden daar mogelijkheden om contact te zoeken met de stichting, bijvoorbeeld voor coaching.

Spannend
De posters zijn ontwikkeld en vormgegeven door homoseksuele jongeren die bij Hart van Homo’s betrokken zijn. Voor hen drukken ze de spanning uit waarin ze destijds binnen de gemeente stonden en soms nog staan.
Verschillende bezoekers van de ontmoetingsdag gaven aan dat ze de posters erg mooi vinden, maar ook spannend… ‘Ik weet nog niet of ik hem durf op te hangen.’ Dat geeft tegelijkertijd aan hoe nodig het is om het wél te doen!