Activiteiten

Wat doen we om te bereiken dat er meer ruimte komt voor homoseksuele jongeren in de kerk?

E-coaching
Via ons beveiligde e-coachingsprogramma geven we de mogelijkheid om je hart te luchten. Alleen al het delen van je verhaal, kan je helpen. Maar je kunt ook vragen om met je mee te denken. Er zijn verschillende coaches, die zelf ook homoseksueel zijn. Stuur een mail naar info@hartvanhomos.nl om je aan te melden of om informatie aan te vragen. 

Gespreksgroepen
We geloven in de kracht van herkenning. Daarom zijn er gespreksgroepen waarin deelnemers hun ervaringen kunnen delen. Op deze bijeenkomsten staan ‘ontmoeting’ en ‘groeien in geloof’ centraal, steeds rond een bepaald bijbelgedeelte.  Als je belangstelling hebt, stuur dan een mail naar herman@hartvanhomos.nl. 

Bootcamp weerbaarheid
Hoe kun je reageren als mensen om je heen elkaar voortdurend uitschelden voor homo? Hoe kun je voor jezelf opkomen en ruimte voor jezelf innemen? Hoe ga je om met de eventuele druk van je omgeving om ‘er maar niet over te praten’ of om het zelfs ‘maar te verbergen’? Deze en nog veel meer andere thema’s komen aan de orde tijdens onze bootcamps over weerbaarheid.

Samen met een ervaren weerbaarheidstrainer en andere homoseksuele jongeren ontdek je je eigen kracht – fysiek en mentaal – en ga je steviger in je schoenen staan. Als je interesse hebt, kun je je hier aanmelden. Als er voldoende deelnemers zijn, wordt er een nieuwe bootcamp gepland.

Present op jongerendagen en conferenties
Zo mogelijk willen we aanwezig zijn op dagen en conferenties van bijvoorbeeld jongerenorganisaties. Zo willen we laten zien dat wij – en vooral: dat jullie – er zijn!