Ds. J.L. de Jong (CGK): ‘Laat de broederliefde blijven’

Het is niet gemakkelijk het geloven vol te houden in een wereld met veel soorten verleidingen. Dat geldt voor alle christenen vroeger en nu, niemand uitgezonderd. Daarom heb jij mensen om je heen nodig, die jou aansporen om de weg van Christus te gaan. De schrijver van Hebreeën zegt het al: laat de broederliefde blijven.

Uit gesprekken met homoseksuele christenen weet ik dat zij zich vaak meer eenzaam kunnen voelen dan anderen. Het is al niet gemakkelijk om er voor uit te komen dat je homo bent. En wanneer je er voor uitgekomen bent, merk je dat mensen in je gemeente het vaak moeilijk vinden om er met je over te praten.

Gesprekken met homoseksuele jongeren, heb ik altijd ervaren als een zoektocht. Daarbij is het wel altijd mijn hartelijke wens om samen te zoeken naar wat God zegt in Zijn Woord. Het zou dan verkeerd zijn om voorbij te gaan aan ongemakkelijke bijbelteksten. De meeste homoseksuele jongeren met wie ik in gesprek was, hebben die teksten zelf van alle kanten bekeken.

Het platform Hart van Homo’s is een plek waar je al jouw vragen en twijfels mag uiten. Ook jij hebt broeders en zusters om je heen nodig, die jou aansporen om de weg van Christus te gaan. Zulke mensen kan je vinden bij Hart van Homo’s. Het platform wil er trouwens ook aan bijdragen dat jouw vragen in de gemeente minder ongemakkelijk worden gevonden.  In de visie van Hart van Homo’s is leidend wat de Bijbel zegt over seksualiteit. Daarom kan ik dit platform van harte bij je aanbevelen. Misschien brengt het ook jou in contact met vrienden, bij wie je ervaart hoe goed broederliefde is. Dat is liefde, die jou aanspoort om in het spoor van Christus te gaan.

J.L. (Jacob) de Jong is predikant in de Christelijke Gereformeerde Kerk van Soest