Voor meisjes: hoe weet ik het?

Hoe weet je nu als meisje dat je op meisjes valt?
Tja, hoe weet een hetero-meisje dat ze verliefd is op een jongen?
Toch is de eerste vraag iets complexer dan de tweede….

Je seksualiteit ontwikkelt zich nog volop in de puberteit. Het is dan niet altijd makkelijk om te ontdekken of je nu op jongens of op meisjes valt. Je kunt (soms) homoseksuele gevoelens hebben en toch hetero zijn.

Geen voorbeelden
Wat het nog moeilijker maakt, is dat je er waarschijnlijk niet op zit te wachten om homoseksueel te zijn! Veel meiden zullen zich toch eerst focussen op de jongens en ‘gewone’ verkeringen aangaan.

Een andere factor is dat je opgroeit in een heteroseksuele leefomgeving. Je hebt dus weinig of geen voorbeelden die je helpen bij de vraag: hoe weet ik nu zeker of ik op meiden val?

Wel aardig, maar…
Je klasgenoten en vriendinnen hebben het over jongens, verliefd zijn en verkering krijgen. Maar het gevoel dat zij daarbij hebben, heb jijzelf niet echt. Jongens zijn wel aardig, maar verder…? Misschien ben je toch een verkering met een jongen aangegaan, maar vraag  je je constant af of dit het nu is… Je herkent het gevoel van je vriendinnen gewoon niet als het gaat over de jongens.

Of toch wel?

Bij dat ene meisje? Dat meisje dat de laatste tijd toch wel erg vaak in je hoofd opduikt;  bij wie je het liefst veel wilt zijn; waar je een beetje die kriebels van in je buik krijgt, of je het nu wilt of niet. Het zou zomaar kunnen dat het een van je (beste) vriendinnen is op wie je verliefd wordt. Je kunt niet voor niets zo goed met haar opschieten.

Dit is het!
Het kan best een tijdje duren, voordat je er echt achter bent dat je op meisjes valt. Misschien blokkeer je eerst wel bij de gedachte alleen al, omdat dat het laatste is wat je wilt.

Het is goed om te beseffen dat de grens tussen BFF’s (Best Friend Forever) en verliefd worden een grijs gebied kan zijn. Hou je ‘alleen maar’ heel veel van die vriendin of ben je echt verliefd? Gun jezelf de tijd om daarachter te komen. Forceer geen antwoord als je het gewoon nog niet weet.

Als je echt verliefd wordt, dan zul je het weten! Iedereen die een keer goed verliefd is geweest, weet: ‘O, dus dit is het!’

Vervolgvraag
Weet dan dat niet het einde is van de wereld! Aan verliefd worden kun je niet zoveel doen. Lastig misschien, maar zeker niet abnormaal!! God heeft ons immers gemaakt om lief te hebben. De vervolgvraag zal nu zijn: hoe ga ik hiermee om?