3e druk ‘Oké, ik ben dus homo’ verschenen

Begin januari 2017 is de derde druk verschenen van het boekje ‘Oké, ik ben dus homo – over homoseksualiteit en het volgen van Jezus’. Het is geschreven door Herman van Wijngaarden, naast Wietske Kruyswijk oprichter van Hart van Homo’s. Het is de eerste editie waarin Hart van Homo’s zelf ook genoemd wordt.

Het boekje is in eerste instantie geschreven voor homoseksuele jongeren. Maar in de praktijk blijkt dat het ook veel gelezen wordt door ouders, jeugdleiders, predikanten en kerkenraadsleden.

Kwesties die aan de orde komen, zijn onder andere: het geloof van een christen-homo, homoseksualiteit en de Bijbel, de plaats van seksualiteit, en het belang van vriendschap.

Grootse plannen
‘Dat we door God geschapen zijn, betekent dat Hij ons heeft gewild. God wist dat jij homo zou zijn (misschien zelfs: geboren zou worden met een homoseksuele geaardheid) en dat was voor Hem geen belemmering om grootse plannen met jou te hebben. Als homo mag je met David zeggen: ‘HEERE, U doorgrondt en kent mij [-] U hebt mijn nieren geschapen, mij in de schoot van mijn moeder geweven. Ik loof U omdat ik ontzagwekkend wonderlijk gemaakt ben; wonderlijk zijn Uw werken’ (Ps. 139: 1b, 13, 14a).

Uit: ‘Oké, ik ben dus homo’, pag. 27.