Nieuwe bijbelstudiegroepen in Zwijndrecht en Driebergen

Dit seizoen beginnen twee nieuwe bijbelstudiegroepen van Hart van Homo’s, één in Zwijndrecht en één in Driebergen. Heb je belangstelling en/of vragen, stuur dan een mail naar Herman van Wijngaarden (herman@hartvanhomos.nl). Gebruik het bericht onderaan deze pagina om de groepen onder de aandacht van uw/jouw gemeente te brengen.

Update: de groep in Driebergen is begonnen op 17 november en is daarna elke derde vrijdag van de maand. Die in Zwijndrecht begint op vrijdag 5 januari en is daarna elke eerste vrijdag van de maand. In beide groepen zijn nieuwe deelnemers nog welkom.

Let op: deze groepen zijn bedoeld voor jongeren tot  30 jaar. 

Lees hier een kort interview over de bijbelstudiegroepen in EO’s Visie (2019).

Ontmoeting
Doel van een bijbelstudiegroep is ontmoeting en groeien in geloof, steeds rond een bepaald bijbelgedeelte. Voor deze avonden is een serie van tien bijbelstudies geschreven (zie onder). Het is géén bijbelstudieserie over homoseksualiteit, maar een bijbelstudieserie over basics van het geloof, toegespitst op homoseksuele jongeren. We willen met elkaar nadenken over wat geloven (juist) voor ons betekent. Let op: om mee te doen, hoef je niet de visie van Hart van Homo’s te delen. Enige voorwaarde is een commitment om de Bijbel te willen lezen met het oog op onze vragen. Naast elkaar ontmoeten, doen we dus echt bijbelstudie!

Eigen ‘kleur’
De onderwerpen zijn (op één na) allemaal onderwerpen die voor iedere christen belangrijk zijn, zoals: hoe kijkt God naar ons, hoe gaan we om met de zonde in ons leven, en wat betekent het om discipel van Jezus te zijn? Alleen, de manier waarop we ons deze onderwerpen eigen proberen te maken, kan voor homo’s wel een eigen ‘kleur’ krijgen.

De gesprekken zullen daarom in eerste instantie vooral gaan over het geloof in het algemeen: wat betekent dat voor jou? Van dááruit trekken we lijnen naar homoseksualiteit – en niet andersom. Je bent in de eerste plaats christen, je homo-zijn komt op de tweede (of derde…) plaats.

Elke maand
De bijbelstudies worden maandelijks gehouden, op een vaste vrijdagavond van de maand.

OVERZICHT BIJBELSTUDIES

  Titel Thema Bijbelgedeelte
1 ‘Goed dat je er bent’ Hoe kijkt God naar ons? Psalm 139:1-24
2 ‘Focus op God’ Hoe kijken wij naar God? Psalm 16
3 ‘Spiegel’ De zonde in ons leven Genesis 3:1-15
4 ‘Leven door de Geest’ De vrucht van de Geest Galaten 5:16-26
5 ‘Hoe belangrijk is seks?’ Seksualiteit en onthouding 1 Korinthe 7:1-9
6 ‘Wat zou Jezus ervan vinden?’ Homoseksualiteit Mattheüs 19:3-12 en Romeinen 1:18-32
7 ‘Vriendschap’ Het belang van vriendschap Prediker 4:9-12
8 ‘Born (t)his way’ Navolging Markus 8:31, 34-38
9 ‘We horen er allemaal bij’ De plaats in de gemeente 1 Korinthe 12:12-27
10 ‘Hoe hou je het vol?’ Volharding Romeinen 8:28-39

Kerkbladbericht
Gebruik dit persberichtje om aandacht voor deze bijbelstudiegroepen te vragen in het kerkblad of de nieuwsbrief van uw gemeente.

21 juli 2023, voor het laatst aangepast op 16 december 2023