Huidige bijbelstudiegroepen ‘vol’

De huidige bijbelstudiegroepen in Driebergen en Kampen zitten ‘vol’. Wil je alsnog meedoen met een groep, meld je dan toch aan. Bij voldoende belangstelling kunnen we kijken of we een extra groep kunnen starten (op dit moment geen garantie). Anders kun je in ieder geval meedoen met de nieuwe groepen in 2022. Stuur een mail naar Herman van Wijngaarden.

Let op: deze groepen zijn bedoeld voor jongeren tot 30 jaar. Voor 30-plussers hopen we binnenkort een afzonderlijke groep te starten.

Lees hier een kort interview over de bijbelstudiegroepen in EO’s Visie.

Ontmoeting
Doel van een bijbelstudiegroep is ontmoeting en groeien in geloof, steeds rond een bepaald bijbelgedeelte. Voor deze avonden is een serie van tien bijbelstudies geschreven (zie onder). Het is géén bijbelstudieserie over homoseksualiteit, maar een bijbelstudieserie over basics van het geloof, toegespitst op homoseksuele jongeren (of ouderen). We willen met elkaar nadenken over wat geloven (juist) voor ons betekent. Let op: om mee te doen, hoef je niet de visie van Hart van Homo’s te delen. Enige voorwaarde is een commitment om de Bijbel te willen lezen met het oog op onze vragen. Naast elkaar ontmoeten, doen we dus echt bijbelstudie!

Eigen ‘kleur’
De onderwerpen zijn (op één na) allemaal onderwerpen die voor iedere christen belangrijk zijn, zoals: hoe kijkt God naar ons, hoe gaan we om met de zonde in ons leven, en wat betekent het om discipel van Jezus te zijn? Alleen, de manier waarop we ons deze onderwerpen eigen proberen te maken, kan voor homo’s wel een eigen ‘kleur’ krijgen.

De gesprekken zullen daarom in eerste instantie vooral gaan over het geloof in het algemeen: wat betekent dat voor jou? Van dááruit trekken we lijnen naar homoseksualiteit – en niet andersom. Je bent in de eerste plaats christen, je homo-zijn komt op de tweede (of derde…) plaats.

Elke maand
De bijbelstudies worden elke maand gehouden.

OVERZICHT BIJBELSTUDIES

  Titel Thema Bijbelgedeelte
1 ‘Goed dat je er bent’ Hoe kijkt God naar ons? Psalm 139:1-24
2 ‘Focus op God’ Hoe kijken wij naar God? Psalm 16
3 ‘Spiegel’ De zonde in ons leven Genesis 3:1-15
4 ‘Leven door de Geest’ De vrucht van de Geest Galaten 5:16-26
5 ‘Hoe belangrijk is seks?’ Seksualiteit en onthouding 1 Korinthe 7:1-9
6 ‘Wat zou Jezus ervan vinden?’ Homoseksualiteit Mattheüs 19:3-12 en Romeinen 1:18-32
7 ‘Vriendschap’ Het belang van vriendschap Prediker 4:9-12
8 ‘Born (t)his way’ Navolging Markus 8:31, 34-38
9 ‘We horen er allemaal bij’ De plaats in de gemeente 1 Korinthe 12:12-27
10 ‘Hoe hou je het vol?’ Volharding Romeinen 8:28-39